Willeke Alberti beroert bewoners Sonnevanck Harderwijk

Willeke Alberti beroert bewoners Sonnevanck Harderwijk

Willeke Alberti beroert bewoners Sonnevanck Harderwijk met ouderwetse knalfuif

Onderzoek onder bewoners van Sonnevanck bracht aan het licht dat bewoners droomden van een live optreden van Willeke Alberti. Dankzij Durf te Dromen Harderwijk is deze droom uitgekomen en heeft Willeke Alberti Sonnevanck bezocht!

De bewoners zagen uit naar haar komst en dat bleek terecht. Met haar band heeft Willeke Alberti ruim 200 bewoners en vrijwilligers van Sonnevanck een uur lang in beroering gebracht. Met bekende nummers als Volare, Marina en Ome Jan bracht zij de groep aan het swingen en werd een polonaise gestart. Met persoonlijke intermezzo’s memoreerde ze naar de gezamenlijke herinnering. Herinneringen naar onder andere Toon Hermans, zangeres zonder naam en Ramses Shaffey, waar ze nummers van ten gehore bracht.

Tijdens haar optreden was de beroering voelbaar. Muziek maakt emoties los en helpt bij het terughalen van oude herinneringen. Het uit volle borst meezingen, een gezamenlijke dans en een zeldzame lach van een de bewoners waren hiervan het prachtige bewijs. Voor Willeke, die deze weekenden samen met Rob Kemps voor 35.000 bezoekers optreedt, is dit ook waar ze het voor doet. ‘Die lach, die traan, die zijn niet te verwoorden. Die verbinding, die emotie, dat is waarom ik dit met overgave doe.’

De komst van Willeke Alberti kan niet bekostigd worden uit het reguliere zorgbudget. Als ingezonden droom heeft Stichting Durf te Dromen Harderwijk, gelieerd aan Tafelronde Harderwijk, deze kunnen realiseren dankzij inbreng van sponsoren en fundraising. Fundraising zoals door het organiseren van het inmiddels uitverkochte bootfeest Reddingsfest op 15 april.

Heb jij, net als de bewoners van Sonnevanck, een droom? Stuur dan hier je droom in