Koop een kerstbal.
Doe een droom cadeau.
Deze bedrijven gingen je voor
De Harderwijkse Wensbal
Stichting Durf te Dromen Harderwijk introduceert de wensbal; een collector´s item voor in je kerstboom waarmee je een droom laat uitkomen. Een kerstbal met een subtiel Harderwijks tintje, die je cadeau kunt geven aan een dierbare of gewoon zelf kunt houden. Maar nog belangrijker; waarmee je het goede doel steunt.
01 Harderwijkse ´landmarks´ in je kerstboom
De verkoop van deze ‘wensbal’ (à €10,- per stuk) is de eerste in een beoogde jaarlijks terugkerende reeks. Met Harderwijkse blikvangers verwerkt in het ontwerp en gemaakt door Harderwijkse kunstenaars. Een nieuwe traditie is dus geboren. De eerste editie van de wensbal wordt gekenmerkt door een ontwerp van By Diane: de Vischpoort.
02 Een kerstbal met impact
Met de aankoop van één of meerdere wensballen steun je ook nog eens het goede doel; stichting Durf te Dromen Harderwijk. De wensbal wordt geleverd in een geschenkverpakking met een QR code. Door deze code te scannen, krijg je toegang tot een online pagina waar dromen gedeeld kunnen worden met stichting Durf te Dromen Harderwijk. De opbrengst van de verkoop van wensballen wordt gebruikt om een selectie van dromen uit de ‘dromendatabase’ te verwezenlijken.
Veelgestelde vragen

01 Wanneer worden de wensballen uitgeleverd?


Voor particuliere kopers zijn er drie data waarop we de wensballen uitgeven. Eén datum voor Sinterklaas en twee data tussen Sinterklaas en kerst. De data en tijdstippen zijn als volgt:
  • Zaterdag 25 november tussen 11.00 uur en 14.00 uur;
  • Zaterdag 9 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur;
  • Zaterdag 16 december tussen 11.00 uur en 14.00 uur.

De uitgifte van de wensballen vindt plaats op het terras van restaurant Dikke Dirck. Dit restaurant bevindt zich in de binnenstad van Harderwijk, aan de Hondegatstraat 3.

Voor zakelijk kopers starten we vanaf week 47 met de bezorging van de wensballen. Het is ons doel om de wensballen vóór 1 december bij jouw bedrijf afgeleverd te hebben, zodat je de wensballen eventueel ook als Sinterklaas presentje kunt geven.

02 Waar worden de wensballen gemaakt?
De wensballen worden geproduceerd in de Europese Unie. Bij de productie van de wensballen is geen sprake van kinderarbeid of anderszins onacceptabele werkomstandigheden. De Witte Raaf Ermelo is leverancier van de wensballen.
03 Van welk materiaal is de bal gemaakt?
De wensballen zijn gemaakt van hoge kwaliteit glas, waardoor ze niet (gelukkig!) niet zo gemakkelijk breken.
04 Wat zijn de afmetingen van de kerstbal?
De diameter van de wensbal is 80 millimeter (8 cm).
05 Welke goede doelen worden gesteund door wensballen te kopen?
Met de opbrengsten uit de verkoop van de wensballen laat Stichting Durf te Dromen Harderwijk lokaal wensen in vervulling gaan. De stichting doet geen donaties aan landelijke of andere lokale goede doelen, maar kiest er bewust voor om zelf de handen uit de mouwen te steken om lokaal het verschil te maken; voor individuen of groepen. Een overzicht van de dromen die in de afgelopen jaren in vervulling is gegaan, is terug te vinden onder het kopje ‘droomverhalen ’ op onze website.
06 Is het ook mogelijk om een andere print dan de Vischpoort te krijgen?
De actie ‘Doe een droom cadeau’ is de eerste in een beoogde reeks van meerdere jaren, waarbij het plan is om ieder jaar één ander markant Harderwijks gebouw af te beelden. Dit jaar is gekozen voor de Vischpoort.
07 Hoe duur zijn de wensballen?
De ballen kosten €10,- per stuk.
08 Krijg ik korting bij afname van meerdere ballen?
Nee, de winst die wordt gemaakt met deze actie wordt volledig aangewend om lokaal dromen in vervulling te kunnen laten gaan. Er blijft geen enkele euro aan de strijkstok hangen. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen verblijden, worden er geen kortingen gehanteerd.
09 Kan mijn bedrijfslogo worden afgedrukt op de bal?
Neem voor de mogelijkheden contact met ons op via info@durftedromenharderwijk.nl op onze website.