Handen uit de mouwen

Handen uit de mouwen

In de zomer van 2016 kwam er uit ons netwerk zo’n bijzonder verzoek dat alle Tafelaars direct vonden dat we dit moesten oppakken. Het betekende wel handjes uit de mouwen!


Een geërfd vakantiehuisje in Ermelo moest de nieuwe eigenaar vanwege financiële zorgen zo snel mogelijk van de hand doen. Vanwege de staat van het onderhoud wilde de verkoop niet vlotten. En zijn lichamelijke beperkingen maakte het de man onmogelijk zelf de woning een opknapbeurt te geven. Een vervelende situatie. Gelukkig kon de eigenaar zich verzekeren van familie en goede vrienden om hem heen die zijn probleem bij ons onder de aandacht brachten.

Dit keer dus geen steun in de vorm van geld maar van noeste arbeid. Want er lag genoeg werk om deze recreatiewoning met tuin verkoopklaar te maken. Binnen een strak georganiseerde dag namen de mannen van de Tafelronde Harderwijk het huisje onder handen. Het knapte flink op van een andere vloer, fris geverfde wanden en kozijnen, nieuwe radiatoren en boeidelen en een grote schoonmaak van binnen en buiten. Ook de tuin maakten we weer piekfijn in orde.

Het resultaat mocht er zijn. Nadat wij de sleutel hadden teruggegeven aan een gelukkige eigenaar was het huisje snel verkocht. Naast dat wij een mooie wens in vervulling hebben kunnen laten gaan, kijken we terug op een gezellige en geslaagde dag.